הגידים המכופפים של האצבעות מאפשרים את כיפוף מפרקי האצבעות. כיפוף האצבעות מאפשר לפיתה והחזקת חפצים. פגיעתם תדירה, בדרך כלל בגלל חתך או לעיתים נדירות בגלל קריעה עצמונית של הגיד.
חתכים של הגידים המכופפים נגרמים בדרך כלל בתאונות בית: עקב שימוש לא נכון ולא זהיר בסכין או בזמן עבודה עם כלי עבודה חדים ללא הקפדה על כללי הבטיחות. קרע עצמוני של גיד מכופף עלול להיגרם בקרב ספורטאים כאשר אצבע נתפסת בחולצה של שחקן אחר או בקרב אנשים מבוגרים יותר בגין שחיקה הדרגתית של הגיד על פני עצם בולטת וחדה כמו למשל לאחר שבר של שורש כף היד שהותיר עיווג של העצם. מחלות דלקתיות עלולות לפגוע בגידים להחלישם עד כדי קרע עצמוני.
בכל מקרה של חתך עמוק בהיבט הכפי של שורש כף היד, כף היד או אצבעות, יש לשלול פגיעה בגיד המכופף. כאשר החתך של הגיד הוא מלא אין אפשרות כלל לכופף את האצבע כולה או חלק ממנה. כאשר החתך של הגיד הוא חלקי, בתחילה הכיפוף של האצבע אפשרי, אולם בהמשך עלול הגיד להיקרע לחלוטין. קרע מלא זה מתרחש בדרך כלל במהלך שלושה שבועות לאחר הפציעה. במקרה של קריעת גיד עצמונית, חוסר היכולת לכופף את האצבע מתרחש באופן פתאומי, לפעמים ללא כל כאב.
בכל מקרה של חתך עמוק בהיבט הכפי של האצבע , כף היד או שורש כף היד , וכל מקרה של איבוד יכולת לכופף אצבע מכל סיבה שהיא יש לפנות לרופא מומחה לכירורגיה של היד וזאת רצוי באופן מיידי ולא יאוחר משבועיים ממועד הפציעה בכדי לאפשר טיפול מיטבי ולמנוע סיבוכים בעתיד.
פנייה מאוחרת לטיפול תדרוש טיפולים מורכבים, מסובכים וזמן תחלואה והחלמה ארוכים.
האבחון נשען בעיקר על הממצאים בבדיקה הגופנית, כאשר בדיקות הדמייה לא תורמות במיוחד.
הטיפול של פגיעה בגיד המכופף הוא ניתוחי. חתך של הגיד דורש תפירה של קצות הגיד זה לזה. יש תמיד צורך לשלול פגיעה בעצבים וכלי דם הנמצאים בקרבת הגידים המכופפים. כאשר מדובר בקרע עצמוני של הגיד, או במקרים בהם הפנייה לטיפול נעשית באיחור, הניתוח מסובך יותר ולעתים דורש השתלת גיד או העברת גיד מכופף בריא ממקום אחר במקום הגיד החולה. ד"ר פרקש מבצע בחלק גדול מהמקרים את הניתוח בהרדמה מקומית, דבר המאפשר בדיקה של התיקון תוך כדי הניתוח, על מנת לוודא שהגיד תוקן במתח נכון, ומאפשר תנועה חלקה ומלאה של הגיד עוד במהלך הניתוח.
הטיפול השיקומי לאחר הניתוח תלוי בממצאים שהתגלו במהלך הניתוח. מייד לאחר הניתוח מקבעים את האצבעות בעזרת גבס למניעת יישור מלא (יישור גורם למתח של הגידים המכופפים) של שורש כף היד והאצבעות. בהמשך, מופנה המנותח לריפוי בעיסוק, שם מוכן עבורו סד פלסטי ומתחילים הנעה של האצבעות על מנת להניע את הגיד ללא מתח עליו למניעת הדבקות הגיד לאחר תפירתו לרקמות מסביבו. ישנם מספר פרוטוקולים להפעלה לאחר הניתוח, וההחלטה כיצד וכמה להניע את האצבעות תלויה בממצאים שהתגלו ובפעולות שבוצעו בניתוח. ההחלמה עד חזרה לתפקוד מלא עשויה להימשך מספר שבועות עד מספר חודשים. במהלך תקופה זו לא מומלץ להפעיל כוח באמצעות הגיד שנותח.
לעתים, לאחר ניתוח לריפוי גיד מכופף שנפגע קיים הצורך בניתוחים נוספים לשחרור הדבקויות של הגיד לרקמות סביבו. במקרים בהם חלף זמן רב ממועד הפציעה עד למועד הטיפול לא ניתן ל"תקן" את הקרע באופן ראשוני אלא יש צורך בהשתלת גיד. תנאי מוקדם לניתוח להשתלת גיד הוא טווח תנועה פסיבי מלא של מפרקי האצבע הפגועה.
השתלת גיד מכופף כרוכה בשני ניתוחים המבוצעים בשלבים ולעתים אף ניתוח שלישי: בניתוח הראשון משתילים רצועת סיליקון בתעלת הגיד הפגוע. הגוף יוצר סביב רצועת הסיליקון מעטפת משנית המהווה תעלה חדשה ותקינה בה יחליק הגיד המושתל ללא תקלות.
הניתוח להשתלת הגיד מבוצע בד"כ כשלושה חודשים לאחר מועד הניתוח הראשון. לאחר השתלת הגיד שנלקח מאזור אחר בגף או מהגף השני, מקבעים את האצבע למשך 3-6 שבועות משולב בטיפול שיקומי מיידי או מאוחר במסגרת פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק. כאשר למרות הטיפול השיקומי כיפוף האצבע עדיין מוגבל בגין הדבקויות של הגיד המושתל לרקמות השכנות נדרש ניתוח שלישי לצורך הסרת ההידבקויות.
פגיעה של גיד מכופף הוא אירוע משמעותי העלול להגביל מאד את תפקוד היד. בעיקר לנוכח העובדה שתפקודן של שאר האצבעות עלול להיות מוגבל ביותר גם אם נפגע גיד של אצבע אחת בלבד.